Justitiekanslern (JK) söker en ev. två nyutexaminerade jurister

Arbetsuppgifter m.m.

JK:s huvuduppgifter är att ha tillsyn över myndigheter, att företräda staten i tvister i domstol, att reglera skadeståndsanspråk mot staten, att vara åklagare i tryck- och yttrandefrihetsmål samt att vara regeringens juridiska rådgivare.

Myndigheten har närmare 50 anställda, varav flertalet är jurister.

En stor del av anspråken grundas på lagen om ersättning vid frihetsberövanden och andra tvångsåtgärder. Som jurist består ditt arbete huvudsakligen i att handlägga och sätta upp förslag till beslut i sådana ärenden samt besvara frågor från allmänheten. Du kommer även att utföra vissa administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som nyligen har avslutat dina studier på juristprogrammet med goda betyg och som gärna siktar på att senare söka notarietjänstgöring. Du är juridiskt mycket skicklig och noggrann, har ett gott omdöme och hög arbetskapacitet. Du tycker om att ta ansvar och uttrycker dig väl i tal och skrift. Arbetet kräver att du har lätt för att samarbeta och ett gott bemötande externt och internt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur du motiverar ditt intresse för att arbeta hos oss.

Övrigt

Anställningarna är tidsbegränsade till två år (allmän visstidsanställning). Svenskt medborgarskap krävs.

Tjänsten som jurist är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att vi kommer att göra en säkerhetsprövning.

Tillträde den 1 september 2022 eller enligt överenskommelse.

JK har sina lokaler på Riddarholmen i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig och attraktiv arbetsplats. Vi strävar efter en positiv arbetsgemenskap som ger de anställda möjlighet till professionell utveckling. Du kan läsa mer om JK:s verksamhet på vår webbplats, www.jk.se.

Upplysningar: Ytterligare information lämnas av byråchefen Anders Lindgren

(tel. 010-475 93 21), juristen Freja Dalianis (tel. 010-475 93 35) och beredningsjuristen Lejla Fazlinovic (Akavia, tel. 010-475 93 33).

Ansökan: Du är välkommen med din ansökan senast den 11 juli 2022.

Skicka din ansökan med e-post till ansokan@jk.se. Ange Justitiekanslerns referensnummer 2022/4019 i ämnesraden.

Bifoga dina examensbetyg och CV tillsammans med ett personligt brev till din ansökan.

Justitiekanslern kommer att behandla dina personuppgifter vid beredningen av detta ärende. Närmare information om behandlingen av personuppgifter hos Justitiekanslern och om dina rättigheter finns på myndighetens webbplats.